Duurzaam product

Voor een positieve impact op het verduurzamen van ons product is het van belang om te weten waar het gemaakt wordt, hoe het gemaakt wordt en waarvan het gemaakt wordt.

Door duidelijke interne en externe afspraken hebben we zicht op alle fabrieken waarmee we samenwerken. Alle fabrieken waar wij mee samenwerken moeten een geldige amfori BSCI audit hebben, daarnaast worden de fabrieken bezocht door onze lokale CSR medewerkers en het CSR team in Nederland. In Pakistan en Bangladesh moeten alle fabrieken zijn aangesloten bij het International Accord.  Voor nieuwe fabrieken geldt een zorgvuldige screening voordat we een samenwerking opstarten. We werken hard om de traceability & transparantie nog verder uit te breiden. 

The Sting Companies

Om meer grip te krijgen op onze keten zijn we in 2018 gestart met ons eigen productiebedrijf: The Sting Companies Sourcing & Productions. Daarnaast hebben we ook onze eigen CSR medewerkers in de verschillende productielanden.  We investeren in langdurige relaties met onze leveranciers middels duidelijk verwachtingsmanagement en goed zicht op onze productielocaties. Op deze manier proberen we de risico’s op misstanden op het gebied van arbeidsomstandigheden, veiligheid, kinderarbeid en vervuiling van het milieu zo klein mogelijk te houden.

Duurzaam materiaal

The Sting Companies verkoopt kwalitatief goede producten voor een juiste prijs. Het ontwikkelen van deze producten gaat met zorg en aandacht voor mens en milieu. Daarnaast sturen wij zoveel mogelijk op het gebruik van duurzaam materiaal. 
Om nog meer zicht te krijgen op de totstandkoming van duurzaam katoen zijn we in 2022 een samenwerking gestart met de Organic Cotton Accelerator.
De OCA ondersteunt boeren in India om de transitie naar biologisch katoen te maken.
De OCA traint de boeren en wij betalen een eerlijke prijs. Omdat we rechtstreeks contact hebben met de  boeren hebben we nog meer inzicht in de productieketen.
Onze CSR-afdeling monitort de totstandkoming van een duurzaam product zowel vanuit ons hoofdkantoor in Lijnden als op locatie.  

Wil je meer weten over de activiteiten van onze CSR-afdeling en het formele beleid dat we voeren?

Duurzaam materiaal

The Sting verkoopt kwalitatief goede producten voor een juiste prijs. Het ontwikkelen van deze producten gaat met zorg en aandacht voor mens en milieu.

Om nog meer zicht te krijgen op de totstandkoming van duurzaam katoen zijn we in 2022 een samenwerking gestart met de Organic Cotton Accelerator.De OCA ondersteunt boeren in India om de transitie naar biologisch katoen te maken.De OCA traint de boeren en wij betalen een eerlijke prijs. Omdat we rechtstreeks contact hebben met de  boeren hebben we nog meer inzicht in de productieketen.
Onze CSR-afdeling monitort de totstandkoming van een duurzaam product zowel vanuit ons hoofdkantoor in Lijnden als op locatie.  

Wil je meer weten over de activiteiten van onze CSR-afdeling en het formele beleid dat we voeren?